Millainen Risainin toimintamalli on?

Risainin uudelleenkäyttöä edistävä palvelu on suoraviivainen ja resurssitehokas palvelumalli. On kyseessä sitten purkua odottavat kohde, tilamuutos tai muutto, järjestämme  ylimääräisien kalusteiden, rakennusosien ja materiaalien myynnin sujuvasti ja luotettavasti. Liian usein täysin käyttökelpoinen tavara ja materiaali päätyy jätelavalle. 

Alussa on arviokäynti, jolla tehdään uudelleenkäyttöselvitys kohteen osista ja materiaaleista. Selvityksen perusteella toimeksiantajalle saadaan arvio myyntituotoista, ja säästöistä jätekuluissa. Tämän jälkeen aloitetaan myyntityö, jonka tavoitteena on löytää ylimäärisille tuotteille ja materiaaleille uudet omistajat. Toimeksiantaja saa työn toteutuksen jälkeen uudelleenkäyttöraportin, joka sisältää kohdekuvauksen ja laskelmat työn tuloksista. Suunnittelutyö tehdään yhdessä, ja Risain vastaa käytännön toteutuksesta yhteisen sopimuksen mukaisesti. Palvelumme tarkoitus on olla tilaajalle helppoa ja vaivatonta, keskiössä vihreämmät, ekologisemmat ja vastuullisimmat valinnat muutostilanteessa.

On hyvä olla hyvissä ajoin liikkeellä. Uudelleenkäyttöpalvelulle tulee jättää riittävästi aikaa, jotta saavutetaan mahdollisimman korkea kierrätysaste.

Työskentelyaika määräytyy kohteen laajuuden ja tilan jatkokäyttötarkoituksen mukaan. Hyvällä suunnittelulla ja aikataulutuksella on vaikutusta myyntijakson kestoon.

Toimeksiantomme päättyessä teemme tilaajalle yhteenvedon, joka sisältää mm. laskelmat uudelleenkäyttöasteesta, tuotoista sekä säästöistä jätekuluissa. Uudelleenkäyttöraportin sisältö soveltuu aineistoksi toimeksiantajan vastuullisuusraporttiin tai muuhun kohdennettuun ja ulkoiseen viestintään.

Palvelualueemme on tällä hetkellä Uusimaa, Päijät-Häme, Kanta-Häme ja Pirkanmaa.

Meiltä voi ostaa sekä yritykset että yksityishenkilöt. Myymme tuotteita kahdessa verkkohuutokaupassa riippuen toimeksiantajan statuksesta. Kiertomylly.fi on julkisen sektorin toimijoiden tavaroiden myyntipaikka, ja Huutomylly.fi on yrityksien omistamien tavaroitten myyntipaikka.

Ei ole. Myynti ja tavaroiden luovutus tapahtuu suoraan kohteelta. Tämä on hyväksi havaittu ja resurssiviisas toimintamalli, jonka avulla säästetään turhaa kuljettelua ja minimoidaan ainevahingot.

Risainin toimintamalliin ei kuulu välivarastointi, joten emme osta tavaraeriä. Me toimimme välittäjänä ja operaattorina myyjän ja ostajan välillä.